Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΑΟΔ 100-86
  
Αν έχεις… Τέιλορ διάβαινε. Η Καβάλα έχοντας τον Αμερικανό γκαρντ σε εντυπωσιακή μέρα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον ΚΑΟΔ με 100-86 και διατηρήθηκε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. ΟΤέιλορ "πυροβολούσε" ακατάπαυστα καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους και 8/13 τρίποντα και παίρνοντας την ομάδα του από το χέρι, την οδήγησε στην πρώτη της κατοστάρα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολύ καλά ποσοστά τους στα σουτ τριών πόντων (17/32) και την κακή άμυνα των "πράσινων" και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση. 

Ο ΚΑΟΔ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι δείχνοντας πως θέλει να κυνηγήσει τη νίκη που θα τον έβαζε και πάλι στο κόλπο των πλέι οφ. Οι Δραμινοί, παρά το ασταμάτητο σκοράρισμα του Τέιλορ, πήραν σκορ από όλους τους παίκτες της βασικής πεντάδας με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 12-8 και λίγο αργότερα με 15-10 μετά από καλάθι του Τσέρανιτς

Σε εκείνο το σημείο η άμυνα της Καβάλας βελτιώθηκε σημαντικά, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα μικρό σερί 6-0 και να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα (16-15 στο 6'). Ο Τέιλορ βρισκόταν σε ημιάγρια κατάσταση, με την "πράσινη" άμυνα να αδυνατεί να βρει το αντίδοτο. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 22-19 μετά από δύο εύστοχες βολές του Αμερικανού γκαρντ. 

Το... τροπάριο δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Ο Τέιλορ ήταν μία ομάδα μόνος του (σημείωσε 25 πόντους στο πρώτο μέρος) και βρίσκοντας στο πρόσωπο του Κοστόβ τον κατάλληλο συνεργό έδωσαν αέρα εννέα πόντων στην ομάδα τους (27-19). Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη προσπαθούσε κυρίως με τους Κακαρούδη και Τσέρανιτς να πλησιάσει στο σκορ, αλλά η πολύ κακή της άμυνα και τα εκπληκτικά ποσοστά της Καβάλας στα σουτ τριών πόντων (9/16) δεν κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό. 

Μέσα σε όλα αυτά ο Τέιλορ συνέχισε την... αλά ΝΒΑ εμφάνισή του και σκοράροντας με όποιον τρόπο ήθελε βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με 48-38. Στην επανάληψη η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους δέκα πόντους. 

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με σχετική άνεση τη διψήφια διαφορά που είχαν αποκτήσει από το πρώτο μέρος και παρά το γεγονός πως ο Τέιλορ δεν είχε την παραγωγικότητα του πρώτου μέρους, πήραν σκορ από τον Στεφανίδη. Έτσι, δεν δυσκολεύτηκαν να προηγηθούν ακόμα και με είκοσι πόντους (87-67 στο 35') και με τρίποντο του Αγγελόπουλου λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος να πανηγυρίσουν την πρώτη τους κατοστάρα στο πρωτάθλημα. 

Διαιτητές:
 Τανατζής - Παπαπέτρου - Πουρσανίδης Γ.. 
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 48-38, 78-62, 100-86. 
ΚΑΒΑΛΑ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 8, Αγγελόπουλος 7 (1), Τέιλορ 40 (8), Στεφανίδης 20 (2), Γκέλιος, Γεωργάκης 1, Κοστόβ 12 (2), Καραποστόλου 6 (2), Σίμτσακ 6. 
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 13 (2), Καρύδας 2, Αθηναίου 18 (4), Ιωακειμίδης, Μισέλ, Χούμας 2, Κιτσούλης 6, Τσέρανιτς 9, Ζάρας 11 (1), Μπάβτσιτς 10, Κακαρούδης 13, Μπένας 2.

basketblog.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου