Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΟΔ


Κακαρούδης-Καλατζαϊδης: "Τα μυστικά του ΚΑΟΔ!"

Κακαρούδης-Καλατζαϊδης: "Τα μυστικά του ΚΑΟΔ!"
Αναδημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Metrosport και στο ειδικό ένθετο για το Μπάσκετ που φιλοξενεί κάθε Τετάρτη, ο Κώστας Κακαρούδης και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Οι δύο έμπειροι παίκτες μιλούν για το μυστικό της καλής πορείας του ΚΑΟΔ, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, και καλούν τον κόσμο της Δράμας να γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό!


Του Στέλιου Παρθενάκη
Ο ΚΑΟΔ πέτυχε ακόμη μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας και  πλέον με 3 επιτυχίες βάζει πλώρη για μία καλή πορεία. Με δεδομένο ότι ο σύλλογος προερχόταν από νίκη κόντρα στον ΠΑΟ, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Το «Μ» συνάντησε τον Κώστα Κακαρούδη και το Δημήτρη Καλαϊτζίδη ζητώντας να εξηγήσουν τα αίτια που μια ομάδα της επαρχίας είναι πάνω από όλα οικογένεια και χωρίς πολλά πολλά έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά. Τετράδα στο Κύπελλο Ελλάδας με 4 στα 4, ψηλά στην Α1 και δεν χανόταν στις λεπτομέρειες και η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο που είναι αήττητος, τότε θα μιλούσαμε για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Οι δύο παίκτες μίλησαν για τη φετινή χρονιά τονίζοντας ότι στόχος είναι το καλύτερο δυνατό!

-Ο ΚΑΟΔ είναι στους 4 του Κυπέλου Ελλάδας , στο πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ δυνατά. Πως είναι το κλίμα στην ομάδα και τι βλέπετε για τη συνέχεια;
Κ.Κ.«Όλα πάνω από όλα είναι θέμα δουλειάς και διάθεσης. Όλοι οι παίκτες είναι καλοί χαρακτήρες και δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από όλα είμαστε μια μεγάλη παρέα. Η επιλογή που έχει γίνει συνολικά νομίζω ότι  φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει παίκτης που να θεωρείται ξένο σώμα. Όλοι είμαστε μια παρέα και σε αυτό βέβαια βοηθάει τόσο ο κόουτς όσο και η διοίκηση. Κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση τη δουλειά μέσα στο παρκέ και έξω από αυτό περνάμε εξίσου καλά, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία σε μία ομάδα. Ακόμα και οι ξένοι είναι μορφωμένα παιδιά και  είμαστε όλοι μαζί».
Δ.Κ. «Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Είναι πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα και αυτό που χαρακτηρίζει τον ΚΑΟΔ είναι ότι είμαστε πραγματικό σύνολο που δουλεύει με στόχο την νίκη. Μέσα από  μια σωστή συνεργασία θα φανεί και ο παίκτης. Εντάσσουμε τον εγωισμό μέσα στην ομαδική προσπάθεια. Εγώ είμαι από τους τελευταίους που εντάχθηκα στην ομάδα, αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο χαίρομαι  για την επιλογή που έκανα».

-Μετά την ήττα με τον Πανιώνιο, ήρθε η επιτυχία στην Πάτρα. Πως διαχειριστήκατε και τα 2 αποτελέσματα;
Κ.Κ. «Με τον Πανιώνιο δεν παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε στο στου την νίκη. Έχουμε μάθει να παλεύουμε και να μην τα παρατάμε. Μετά τον Πανιώνιο κάναμε την αυτοκριτική μας και δουλέψαμε, για να ρεφάρουμε την ήττα. Πεισμώνουμε πολύ από τις ήττες και έχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν ομάδα. Μαθαίνεις από τα λάθη σου, συνεχίζεις την προσπάθεια και  στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια».
Δ.Κ. «Η ομάδα αποτελείται από 12 παίκτες που ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Η ήττα από τον Πανιώνιο μας πείσμωσε παρά μας  απογοήτευσε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Το κλίμα είναι  αυτό που πρέπει και πάνω από όλα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν κάναμε τίποτα ακόμα. Ο ΚΑΟΔ είναι από τις λίγες τόσο καλά οργανωμένες ομάδες και μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μέχρι τέλους έτσι. Δε βάζουμε ταβάνι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και αυτό που έχει σημασία είναι να δουλεύουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στο παρκέ. Πάνω από  όλα είναι η ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες καλές νίκες».

«Γεμίστε το γήπεδο με ΠΑΟ!»
Ο κόσμος κακά τα ψέματα είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν επαγγελματία αθλητή. Ο Κώστας Κακαρούδης ως αρχηγός της ομάδας ζήτησε από τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. «Ο ΚΑΟΔ πάνω από όλα είναι  καθρέφτης της Δράμας. Αξίζει τον κόσμο να περάσουν ένα δίωρο κοντά μας. Θα δουν επαγγελματίες παίκτες, θα υποστηρίξουν την ομάδα τους και νομίζω ότι μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Πιστεύω ότι δε θα κάνουμε πολλές ήττες στην έδρα μας και  μόνο αν ο κόσμος γεμίσει το γήπεδο θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Να ξέρουν πάντως ότι ο ΚΑΟΔ θα δίνει και την ψυχή του μέσα στο παρκέ για την νίκη, αφού αυτό είναι το κίνητρο όλων μας. Το «Δ.Κραχτίδης» είναι ένα καθαρά μπασκετικό γήπεδο και είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και νομίζω ότι με τον ΠΑΟ θα είναι πάνω από όλα μια γιορτή. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να μας υποστηρίξει  θέρμη και να είναι σίγουρος ότι  θα μετανιώσει για τν επιλογή του. Παίζουμε γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, που θα αρέσει στους φιλάθλους»!
 

«Γιατί να μην κάνουμε φάιναλ-φορ η φαίναλ 8;»
Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην τετράδα, αλλά θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ εκτός με μικρές πιθανότητες  πρόκρισης. Η Ελλάδα παραμένει έτη φωτός πίσω σε επίπεδα μάρκετινγκ… «Δε μπορούμε να καταλάβουμε πραγματικά γιατί να μην διοργανώνεται φαίναλ φορ ή φάιναλ 8. Για 500 η 1000 που θέλουν να προάγουν τη βία στερούμε τη δυνατότητα να από το μπάσκετ να ζήσει μια γιορτή. Στην Ισπανία και στην Ιταλία κάνουν αυτό κάθε χρόνο και μόνο ζημιωμένοι δε βγαίνουν. Και για μας θα ήταν διαφορετικά και για όλους. Η παρουσία μας πάντως στο Κύπελλο μας ωφέλησε και γίναμε πιο ομάδα, αφού ήταν κάτι σαν επίσημα φιλικά» τόνισε ο Κώστας Κακαρούδης.

«Επέστρεψα γιατί ήθελα»
Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες σε επίπεδο Α1 παρά το νεαρό της ηλικίας του. «Η πρόταση του ΚΑΟΔ με κάλυψε απόλυτα. Γνωρίζω καλά τον κόουτς και ήθελα να αγωνιστώ. Προτίμησα να μείνω ένα χρόνο εκτός, αλλά δε το μετάνιωσα. Πλέον, χαίρομαι το μπάσκετ  και  το περιβάλλον στην ομάδα είναι πολύ καλό. Να έχουμε υγεία και να μείνουμε μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη στο πρωτάθλημα και οι περισσότερες ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα. Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας, αλλά κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και δεν υποτιμάμε κανέναν!».
«Κομμάτι της ομάδας ο Νόουλς»
Ο Πρέστον Νόουλς  πέρασε μία δοκιμασία, αλλά είχε τη στήριξη όλων. «Ο Πρέστον είναι και πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Η ομάδα τον στήριξε σε αυτό που πέρασε και  στο τέλος δικαιώθηκε.  Σεβασμός και  η λέξη οικογένεια είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε εμφατικά ο Κώστας  Κακαρούδης.



«Δεν χωρούν προβλέψεις»
Η Α1 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος. «Όλες οι ομάδες είναι  ισοδύναμες. Αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα θα δει ότι δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Είναι καλό αυτό και  για τον κόσμο και για μας να υπάρχει ανταγωνισμός. Μακάρι να αντέξουν οι ομάδες οικονομικά και να μην αλλοιωθεί το πρωτάθλημα, αν και είναι πολύ δύσκολο» τόνισε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
bb
basketpl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου