Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΟΔ 92-63

Ένα εύκολο και ξεκούραστο απόγευμα πέρασε ο Πανιώνιοςστη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν επιβλητική απέναντι στον ΚΑΟΔ και με όπλο την άμυνα - γρανίτη πήρε το ροζ φύλλο αγώνα συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι "κυανέρυθροι" πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά (25-12), την οποία αύξησαν στο δεύτερο με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-26. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν, πλέον, διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Πανιώνιο να κατακτά ακόμα μία νίκη με 92-63 και να παραμένει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.  
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εξίσου δυνατά το παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ, μην μπορώντας, όμως, να ξεφύγει. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να αγχώσουν τους γηπεδούχους καθώς με τον Χαραλαμπίδη και τον Φλάουερς να σκοράρουν διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ (16-10 στο 7'). Τα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν καταιγιστικά για τονΠανιώνιο, ο οποίος πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 9-2 και ξέφυγε στο σκορ με 13 πόντους (25-12). 

Στη δεύτερη περίοδο οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, μην επιτρέποντας στον ΚΑΟΔ να πλησιάσει στο σκορ και να απειλήσει. Αντίθετα, με πλουραλισμό στην επίθεση (ΜπάρλοςΓιάνκοβιτςΑθανασούλας) η ψαλίδα άνοιγε διαρκώς (37-21 στο 15’). Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς πήγαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +21 (43-22 στο 28'). 

Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ με 50-26

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και να διατηρούν τον δείκτη του σκορ στο +20 με σχετική άνεση. ΟΧαραλαμπίδης ήταν ο μόνος που πάλευε για τον ΚΑΟΔ, αλλά απέναντι στην επιθετική πολυφωνία του Πανιωνίου ήταν αδύνατο να μπορέσει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να μειώσει τη διαφορά. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διαφορά άγγιξε τους 30 πόντους (74-46 στο 33’) μετά από τρίποντο του Νάτζφεϊ. Το παιχνίδι είχε κριθεί αφού η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν έδειχνε ικανή να παλέψει για τη νίκη με τους δύο προπονητές να μοιράζουν το χρόνο συμμετοχής και να δίνουν ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες της ομάδας τους. 


Διαιτητές:
 Πηλοΐδης - Μάνος - Τσούνας. 
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 50-26, 65-40, 92-63. 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος (10 ασίστ), Κιζ 8 (1), Αθανασούλας 11 (3), Στέφεσον 12, Ντίμπλερ 8 (2), Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 19 (3), Καββαδάς 4, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 13 (3), Μπάρλος 10. 
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σάντερς 7, Καρύδας, Χαραλαμπίδης 19 (1), Αθηναίου 3 (1), Μίσελ, Κιτσούλης 2, Τσέρανιτς 3, Ζάρας 1, Φλάουερς 10, Κακαρούδης, Μπένας 10, Γκόινς 8.

Καλαφατάκης: Το καλύτερο μάθημα

 
Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης, επισήμανε στις δηλώσεις του: "Δεν ξέρω πώς φαίνεται, αλλά θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Ήταν μεγάλο το πάθημα και το μάθημα. Είμαστε άπειρη και καινούργια ομάδα. Έχουμε ρούκις και παιδιά από την Α2. Αργήσαμε να κλείσουμε το ρόστερ και πιστεύω ότι μας έφυγε πολλλή ενέργεια στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν δουλέψαμε όπως έπρεπε. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλός.Ξέραμε ότι είναι μια ομάδα για την τρίτη θέση, με ποιότητα και δουλειά. Παίζει ωραίο μπάσκετ. Είπα ότι αν δεν είμαστε όπως πρέπει, θα έχουμε πρόβλημα, όπως και έγινε. Δεν έχω παράπονα. Δεν μπορώ να ζητάω πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν. Η διαχείριση μιας ήττας είναι πολλές φορές πιο κερδοφόρα από μια νίκη. Είναι ματς που δεν μας κοστίζει".


Ο Σάκης Καρύδας υπογράμμισε: "Δεν σταθήκαμε καθόλου καλά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ματς. Ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Θα πάμε καλύτερα. Πιστεύουμε στην ομάδα και θα αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την εβδομάδα για να κερδίσουμε τον Ίκαρο". 
basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου