Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄1 ΕΘΝΙΚΗΣ


                                                                       ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΟΔ 75-73
Πανιώνιος - ΚΑΟΔ 75-73
Στο κλειστό της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος φιλοξένησε, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, τον ΚΑΟΔ. Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει μια αγχωτική νίκη, καθώς επικράτησε του ΚΑΟΔ με 75-73. Η αναμέτρηση ήταν ενδιαφέρουσα, καθώς και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Πανιώνιος για να διατηρηθεί ψηλά στην βαθμολογία και ο δε ΚΑΟΔ να μαζέψει βαθμούς ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν έχασαν το προβάδισμα που είχαν πάρει από την αρχή της αναμέτρησης δυσκολεύονταν, καθώς ο ΚΑΟΔ ήταν κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, προσπάθησε και κατάφερε, κυρίως στην τελευταία περίοδο, να έχει μια διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στην αγχωτική επικράτηση.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν ισορροπημένες. Ο γηπεδούχος Πανιώνιος δεν έχασε το προβάδισμα, όπου πήρε από την αρχή της περιόδου. Ο φιλοξενούμενος ΚΑΟΔ είναι πάντα κοντά στο σκορ, μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να φύγει στο σκορ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 22-20.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο και με κύριους εκφραστές των επιθέσεωνΜίλμπουρν και Γιάνκοβιτς, δημιούργησαν μια διαφορά "ασφαλείας" 10 πόντων. Ο Γιώργος Καλαφατάκης βλέποντας την ομάδα του να μην είναι ανταγωνιστική καλεί τάιμ άουτ, ώστε να δώσει τις οδηγίες του. Οι Δραμινοί με δυο εύστοχα τρίποντα τωνΝτέιλ και Μπάβτσιτς, ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος με Μπατή και Κις δεν επιτρέπουν στον ΚΑΟΔ να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά. Ο Ντέιλ όμως έχει διαφορετική άποψη και με 4 συνεχόμενους πόντους ρίχνει τη διαφορά στους 6.
Οι δυο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του ημιχρόνου με τον Πανιώνιο να προηγείται με 40-34. Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι παίκτες του Πανιωνίου στο τρίτο δεκάλεπτο, θέλοντας να εξασφαλίσουν τη νίκη απέναντι στον μαχητικόΚΑΟΔΠαππάς και Γιάνκοβιτς έστειλαν τη διαφορά στους 13 πόντους, με το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, όμως να αντιδρά.
Οι φιλοξενούμενοι με τους Καλαϊτζίδη και Πάλμερ δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να αυξήσει τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι έχουνκυριαρχήσει στα ριμπάουντ, έχοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να διατηρούν την διαφορά των 10 πόντων. Ένα ξέσπασμα των παικτών του ΚΑΟΔ στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου έφερε την διαφορά στο καλάθι (3 πόντους). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται με 56-53.
Δυο εύστοχες  ελεύθερες βολές του Καλαϊτζίδη έφεραν τη διαφορά στον πόντο, στην αρχή της τέταρτης και καθοριστικής περιόδου. Ο Πανιώνιος δείχνει να μην μπορεί να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του ΚΑΟΔ. Ο Λάντον Μίλμπουρν είναι ο μόνος από τον Πανιώνιο ο οποίος σκοράρει, αλλά δεν αρκεί. Ο ΚΑΟΔ με τον Πάλμερ να κλέβει, να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει φέρνει το ματς στην "ισοπαλία" 6’ πριν τη λήξη την αναμέτρησης.
Ο γηπεδούχος Πανιώνιος δείχνει χαρακτήρα και παραμένει μπροστά στο σκορ, με πρωταγωνιστή τον Μίλμπουρν. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα και 1' πριν το τέλος περνάνε μπροστά στο σκορ με εύστοχο δίποντο του Κακαρούδη. Δυο εύστοχες ελεύθερες βολές του Γιάνκοβιτς φέρνουν το παιχνίδι στην ισοπαλία 70-70, δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ένα κλέψιμο και δυο εύστοχες βολές του Παππά δίνει το προβάδισμα στον Πανιώνιο.
Η αναμέτρηση έχει πάει στην στρατηγική των βολών. Εκεί ο Πανιώνιος στάθηκε πιο εύστοχος και έφτασε στην αγχωτική νίκη απέναντι στον μαχητικό ΚΑΟΔ με 75-73.
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 40-34, 56-53, 75-73.
Διαιτητές: Χριστοδούλου - Παναγιώτου - Βάρβαλος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν, Αθηναίου 5 (1), Κις 6 (2), Μίλμπουρν 19 (3), Αθανασούλας, Μπατής 6 (2), Γιάνκοβιτς 12 (2), Καββαδάς 3, Παππάς 14 (1), Αγραβάνης, Μπούκερ 6.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 10, Καλαϊτζίδης 8, Ακεψιμαΐδης, Μπένας, Μισέλ 10, Μπάβτσιτς 10 (2), Κακαρούδης 10 (2), Ντέιλ 9 (2), Ζάρας 3, Ιωάννου, Πάλμερ 13 (1)
basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου