Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄1 ΑΝΔΡΩΝ.

ΚΑΟΔ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 80-83

Οι μεταγραφικές κινήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ηλυσιακός έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς καθώς η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη πέτυχε στη Δράμα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν εκτός έδρας του ΚΑΟΔ με 83-80 αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία και, κυρίως, αποδεικνύοντας πως δεν είναι… τελειωμένοι.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και, παρά το γεγονός πως δεν μπορούσαν να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού. Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κέβιν Πάλμερ βοήθησε την ομάδα τουΓιώργου Καλαφατάκη να παραμείνει σε θέση οδηγού καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά η ευστοχία των φιλοξενούμενων στα σουτ τριών πόντων τους κρατούσε μέσα στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με τον Νίκο Χατζή να… θυμάται τον παλιό καλό του εαυτό, ο Ηλυσιακός έδειχνε ικανός να πάρει το "διπλό". Οι "κιτρινόμαυροι" παρέμεναν κολλημένοι σαν βδέλλες πάνω στους γηπεδούχους, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα αγχώνονταν όλο και περισσότερο.
Η ψυχολογία είχε αλλάξει πλευρά, πλέον, αφού οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και, με τον Τερέλ Στόγκλιν να σκοράρει κατά ριπάς σε ακόμα ένα παιχνίδι, έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.
Το +8 (75-67) με το οποίο προηγήθηκε ο ΚΑΟΔ στο 38ο λεπτό, άλλωστε, δεν τον διασφάλιζε για τη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που ο Αμερικανός γκαρντ του Ηλυσιακού έμοιαζε ασταμάτητος. Έτσι, το +8 (75-67) μετατράπηκε σε… -5 (77-82) στο 39' χάρη σε επιμέρους σκορ 15-2 που έτρεξαν οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το διάστημα, με τον Τερέλ Στόγκλιν να σκοράρει δέκα πόντους μέσα σε δύο λεπτά.
Η απέλπιδα προσπάθεια που έκαναν οι "πράσινοι" στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν είχε αποτέλεσμα αφού η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη διατήρησε το προβάδισμα και όντας ψύχραιμη από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" πήρε ένα σπουδαίο "διπλό" (80-83) που αναπτερώνει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.
Διαιτητές: Σχινάς - Αφεντουλίδης - Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 39-37, 59-60, 80-83.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης 3 (1), Νόουλς 16 (1), Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 4, Μισέλ 12, Κακαρούδης 8 (1), Ντέιλ 11 (1), Ζάρας 2, Ιωάννου 2, Πάλμερ 22 (1τρίπ., 11ριμπ.).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Καυκής, Αράπης, Αναγκόνιε 16 (9ριμπ.), Χατζής 18 (4), Δορκοφίκης 11 (1), Αντωνάκης 3 (1), Παραγυιός 2, Στόγκλιν 28 (3), Κρίπι 5 (1)
basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου