Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η TV γράφεται με… TAF

Από σήμερα έχουμε τηλεοπτική συμφωνία. Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, εν μέσω διαφωνιών και αντεγκλήσεων αποδέχθηκε την πρόταση τής ΕΡΤ (για 2+1 χρόνια), η οποία περιλαμβάνει μεσάζοντα.
Η εταιρία TAF, χωρίς την ASSET, πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, υλοποίησε την τηλεοπτική πρόταση. Η ΕΡΤ θα δείξει τους αγώνες σε συνεργασία με τη NOVA. Το οξύμωρο είναι πως υπήρχαν δύο προτάσεις, οι οποίες ήταν ίδιες χρηματικά (!) και αφορούσαν τον ίδιο τηλεοπτικό "πάροχο" (την κρατική τηλεόραση)!

Η πρόταση εγκρίθηκε με πλειοψηφία. Την καταψήφισε ο Άρης, ενώ λευκή ήταν η ψήφος του Περιστερίου και του Πανιώνιου. Οι ομάδες θα πάρουν 2.000.000ευρώ τον χρόνο, ενώ άλλα 500.000 ευρώ θα δοθούν από τον ΟΠΑΠ (δεν έχει να κάνει με την υπόλοιπη συμφωνία με τον Οργανισμό).

Το Δ.Σ. κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, καθώς υπήρξε διαφωνία στη... μοιρασιά. Η αρχική σκέψη για αναλογική κατανομή του 50% των χρημάτων και τα υπόλοιπα να δοθούν με κριτήρια (δημοφιλία, ιστορία ομάδας, εισιτήρια, συμμετοχή νέων παικτών, ζητήματα βίας, κτλ.) εγκαταλήφθηκε.

Μετά από αντιπαραθέσεις ο ΠΑΟΚ θα πάρει 400.000 ευρώ, ο Άρης 390.000 ευρώ,ΜαρούσιΚαβάλαΠανιώνιοςΠεριστέρι και Κολοσσός από 200.000 ευρώ,Ίκαρος και Ηλυσιακός από 185.000 ευρώ και οι δύο νεοφώτιστοι (Ρέθυμνο καιΚΑΟΔ) από 175.000 ευρώ (αφαιρέστε το21% από το μισό του συμβολαίου).

Έτσι η πρόταση τής TAF πέρασε και πλέον οι ομάδες έχουν τηλεοπτική στέγη. Ποιο είναι το… δέλεαρ στην πρόταση της TAF; Από το σύνολο των χρημάτων τουτηλεοπτικού συμβολαίου, το 50% θα είναι μέσω χορηγίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ΚΑΕ θα πάρουν όλα τα λεφτά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, αν πήγαιναν σε απευθείας συμφωνία με την ΕΡΤ, θα έπαιρναν τα χρήματα μείον 21%
.

Αυτό το ποσοστό επιμερίζεται σε 10% που παίρνει η αστυνομία, 3% που παίρνει ηΕΟΚ (εξ ου και η δυναμική... απουσία του κ. Γολέμη, ο οποίος δεν βρέθηκε εκεί για να… "περιφρουρήσει" τα χρήματα της ομοσπονδίας) και 8% που παίρνει οΕΣΑΚΕ (εντάξει, μεταξύ τους μάλλον θα τα βρουν).

Χωρίς να είναι καλύτερη η πρόταση της TAF, βάζει περισσότερα χρήματα στα ταμεία των ΚΑΕ, αφαιρώντας τα από άλλες τσέπες. Οι ΚΑΕ έχουν κέρδος, η εταιρία που έπαιξε ρόλο μεσάζοντα προφανώς και έχει όφελος, το ερώτημα είναι γιατί δέχθηκε αυτή τη διαδικασία η ΕΡΤ κι εδώ μάλλον οφείλει να δώσει μια απάντηση ο κ. Ταγματάρχης.

Είναι τουλάχιστον περίεργο ένας δημόσιος φορέας (ΕΡΤ) να συναινεί για να χάσει χρήματα ένας άλλος δημόσιος φορέας (Αστυνομία).

Υπάρχει, όμως, άλλο ένα σκοτεινό σημείο, για το οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Ταγματάρχης. Γιατί αποδέχθηκε, όντας, μονοπωλιακός φορέας, να κατατεθεί η επί του τύπου (στην ουσία εξηγήσαμε ότι είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα) ίδια πρόταση από μεσάζοντα.

Είναι τουλάχιστον περίεργο να καταθέτουν την ίδια οικονομική πρόταση η ΕΡΤ και ηTAF για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Εμμέσως πλην σαφώς είναι σαν να πήρε το… δαχτυλίδι ο μεσάζοντας, από το χέρι της κρατικής τηλεόρασης.

- Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να επισκεφθεί αντιπροσωπεία τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για να ζητήσεινομοθετική ρύθμιση για επιμήκυνση των δόσεων των χρεών των ομάδων, καθώς και για την άρση της διάταξης που αφορά στη δυνατότητα των μάνατζερ παικτών και των δικηγόρων τους να εισπράττουν ποσά από τηλεοπτικά δικαιώματα ή άλλες χορηγίες, στηριζόμενοι σε αποφάσεις διαιτητικών οργάνων εντός και εκτός Ελλάδας (FAT).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου