Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΚΑΟΔ.


Από το Δ.Σ. του ΚΑΟΔ δημοσιεύτηκαν τα εξής:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Πριν από 4 χρόνια (11 Ιουλίου 2007)  η παρούσα διοίκηση του ΚΑΟΔ ανέλαβε τις τύχες της ομάδας στα χέρια της. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης, με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και υποχρεώσεις και βέβαια μόλις είχε πέσει στη Β΄ Εθνική. Στα χρόνια που ακολούθησαν , αθόρυβα , κατάφερε, αφενός να ανέβει στην Α1 κατηγορία και αφετέρου να είναι μαζί με 2-3 ακόμη, οι μόνες ομάδες που δεν έχουν κανένα απολύτως  χρέος.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια , δαπανώντας χρόνο , κόπο και χρήμα σε μία περίοδο που  η οικονομική ζωή της χώρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οδηγός και κίνητρο μας, σε αυτήν τη διαδρομή ήταν η δημιουργία μίας πραγματικά μεγάλης ομάδας για την οποία θα είναι υπερήφανοι όλοι οι Δραμινοί.
Η περσινή χρονιά (2010-2011) , μας έδωσε μία τεράστια χαρά , την άνοδο στην Α1,  όμως , εκτός από τον άδικο χαμό του Λιούμπο, μας γέμισε προβληματισμό και απογοήτευση. Παρόλο που η ομάδα έκανε μία ανεπανάληπτη πορεία για την ιστορία της Α2 ( ενδεικτικά αναφέρουμε τις 20 νίκες σερί), έκοψε μόνο 3286 εισιτήρια (δηλαδή 220 περίπου ανά αγώνα) με αποκορύφωμα την 26η αγωνιστική με το 2ο Ρέθυμνο (242) και την τελευταία 30η (188). Σε επίπεδο χορηγιών η χρονιά ήταν ακόμη χειρότερη. Η στήριξη από τρίτους ανύπαρκτη.  Όμως η ομάδα τα κατάφερε και  τελείωσε θριαμβευτικά χωρίς μάλιστα οικονομικά προβλήματα.
Πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, δηλώσαμε ότι: « ο πιο σημαντικός παράγοντας για την πορεία της ομάδας στην Α1 θα είναι η στήριξη της από τους φιλάθλους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις του νομού». Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η Α1 δεν έχει καμία σχέση με την Α2 σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη. Παρόλα τα αρνητικά δεδομένα, χαράξαμε μία προσιτή  στρατηγική στα διαρκείας και κυρίως στα χορηγικά πακέτα ελπίζοντας ότι έστω και τώρα θα υπάρξει ανταπόκριση, ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. Δυστυχώς μετά την παρέλευση περισσότερων από 2 μηνών, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, συναντήσεις και επικοινωνίες, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα παρέμβασης,   η ανταπόκριση που λάβαμε σε όλα τα επίπεδα,  ήταν μηδενική.  Αν σε αυτό προσθέσει κανείς, το καθοριστικότατο πρόβλημα  της αδυναμίας αναβάθμισης του γηπέδου ΚΡΑΧΤΙΔΗ, από την πλευρά του Δήμου Δράμας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες προδιαγραφές της Α1, τις παλινωδίες  , ακόμη και τώρα, σχετικά με την περσινή επιχορήγηση από την πολιτεία, το ζήτημα με τις νέες συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη διαπιστωμένη αδυναμία του κράτους  να είναι συνεπές σε χρήμα και σε χρόνο, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η  κατάσταση  είναι τραγική.
Σε κάθε ευκαιρία τονίζαμε ότι, η γενικότερη οικονομική κατάσταση και τα δεδομένα της Α1 επιβάλουν την ενεργητική συμμετοχή και στήριξη , σε περιπτώσεις σαν του ΚΑΟΔ, όλων , στο μέτρο του δυνατού,  των φορέων και επιχειρήσεων,  που μπορούν να βοηθήσουν. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος. Ξεκαθαρίσαμε έγκαιρα και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμβόλαιο που δεν θα μπορούμε να το πληρώσουμε.
Στα χρόνια που πέρασαν ελπίζαμε ότι ο ΚΑΟΔ θα γινόταν υπόθεση όλου του Νομού. Όλων των φιλάθλων.  Κάναμε για αυτό, ότι πραγματικά μπορούσαμε. Δυστυχώς δεν έγινε.  Κάτω , λοιπόν, από όλα αυτά τα δεδομένα, αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε στη διοίκηση της ομάδας , αδυνατώντας να πορευτούμε περαιτέρω  σ΄αυτό το μοναχικό και οδυνηρό δρόμο, εκφράζοντας ταυτόχρονα, την απέραντη θλίψη και απογοήτευση μας.
Η ομάδα είναι στη διάθεση όποιων πραγματικά θέλουν και μπορούν.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, όλους όσους μας στήριξαν αυτά τα χρόνια και συνέβαλαν, σε αυτήν την μεγαλειώδη πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου