Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΟΔ- The fabulous trio


Ο ΚΑΟΔ είναι ομάδα, ικανή για όλα. Μα, για όλα. Μπορεί να χάσει από την τελευταία ομάδα της Basket League ΟΠΑΠ (βλ. Ίκαρος) και να νικήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης και να μην κάνει το ίδιο και στον Παναθηναϊκό, για μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν θα λέγατε πως διακρίνεται για τη συνέπεια της. Θα λέγατε όμως, ότι διαθέτει ταλέντο. Απλά δεν το εκφράζει καθημερινώς και αδιαλείπτως.
Το βέβαιο είναι πως οι Δραμινοί είναι από τις -λίγες πια- περιπτώσεις των ομάδων που διαθέτουμε (στην Ελλάδα) και αποτελούν σκαλοπάτι παικτών, για καλύτερα πράγματα, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του Ντέγιαν Μπορόβνιακ: την επομένη των 16 πόντων που σκόραρε σε ματς με τον Άρη, πέρυσι, έφυγε για τη Ζιελόνα Γκόρα (με άκομψο τρόπο μεν, αλλά έφυγε).
Μετά το θρίλερ της Τετάρτης (5/2), αναζητήσαμε τα παιδιά που δίνουν όλο τους το είναι, όταν το απαιτούν (περισσότερο από κάθε άλλη φορά) οι συνθήκες και που έχουν μπει στο ραντάρ ευρωπαϊκών ομάδων. Ποιοι είναι;

                                Ο ΛΑΖΕΡΙΤΣ ΤΖΟΟΥΝΣ


Τον Αύγουστο θα 'χει κλείσει τα 24. Το πιθανότερο είναι έως τότε να έχει βρει και άλλη δουλειά. Ο Αμερκανός γκαρντ των Δραμινών (για τους φίλους Zeek) είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (με 12.71π. ανά αγώνα), με 45% στα δίποντα, 43.7% στα τρίποντα και 75% στις βολές, αρπάζει 3 ριμπ., ανά αγώνα, περνά 2.6 ασίστ, έχει 0.5 κλεψ. και 4 λάθη ανά αγώνα, στα 27.26'' που είναι σε κάθε υποχρέωση της παρέας του, στο παρκέ. Είναι απόφοιτος κοινωνιολογίας που... μάλλον δεν σας ενδιαφέρει, όσο ενδεχομένως να σας φανεί ιδιαίτερο ότι πήγε στο UCLA, κολέγιο που διάλεξε "για την τεράστια παράδοση στο μπάσκετ και για να πάρω την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση".
Ως συμπαίκτης του Ντέρικ Ρόουζ, τη σεζόν 2006-07 στη Simeon Career Academy του Σικάγο, πήρε το πρωτάθλημα και έγινε μέλος του τέταρτου καλύτερου σχολείο στο έθνος. Έχει δουλέψει και παρέα με τους Ράσελ Ουέστμπρουκ και OJ Μέιο, το καλοκαίρι του 2011, στο θρυλικό Student Activities Center. Τη σεζόν που προηγήθηκε (όταν ήταν πρωτοετής) δεν... ξεδίπλωσε το ταλέντο λόγω τραυματισμού στον καρπό. Τον απέκτησε έπειτα από ανώμαλη προσγείωση σε πτήση για κάρφωμα πάνω από δυο αντιπάλους. Μετά το ξεδίπλωσε για να γίνει και αρχηγός της ομάδας του (ως εκ των δυο τελειόφοιτων που είχαν πλήρη υποτροφία).
Όταν τελείωσε το κολέγιο δεν βρήκε δουλειά στο ΝΒΑ (εγγράφηκε στο ντραφτ του 2012, αλλά δεν επελέγη -είχε 13.6π., με 43.7% στα εντός παιδιάς, 39.3% στα τρίποντα, 73.9% στις βολές, 3.5 ριμπ., 4.1 ασίστ σε 33.4'' ανά αγώνα). Τα μάζεψε και πήγε στο Ισραήλ για τη Μακάμπι Ρισόν, στην οποία έδωσε 12π. (με 70.8% στις βολές, 40.4% στα δίποντα και 45.7% στα τρίποντα), 2.8 ριμπ., 3.4 ασίστ και 2.2 λάθη, πριν έλθει στην Ελλάδα. Στα πλάνα του είναι η επιστροφή στην πατρίδα, διότι όπως είχε πει το 2012 "δουλεύω όλη μου τη ζωή για να φτάσω σε ένα υψηλό επίπεδο. Είτε γίνω πικ, είτε όχι, θα βρω τον τρόπο να φτάσω στο ΝΒΑ". 
                                         Τζέι Κόβαν Μπράουν

Η ιδιαίτερη ζωή του είναι γίνει μια ξεχωριστή ιστορία, διότι... της άξιζε. Από εκεί και πέρα, να σας ενημερώσουμε πως ηγήθηκε της νίκης επί του Ολυμπιακού, ενώ εναντίον του Παναθηναϊκού την Τετάρτη (5/2) είχε 27π., με 3/7 διπ., 6/8 τριπ. και 3/4 βολές, 8 ριμπ., 3 ασίστ και 3 κλεψ, μαζί με 3 λάθη σε 41.04''. Πάμε τώρα και στους μ.ο. του, για να καταλάβετε ότι το παιδί θέλει κίνητρο για να δώσει τα ρέστα του. Σε 14 ματς με τη φανέλα του ΚΑΟΔ και σε 28.16'' συμμετοχής ανά παιχνίδι, έχει δώσει 14.57 πόντους (συνολικά έχει 36/82 διπ., 27/67 τριπ. και 51/57 βολές), 2.7 ριμπ., 1.6 ασίστ, 0.8 κλεψ. και 1.7 λάθη
                                                    Τζούλιαν Βον

Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογενείας του (ναι οι Έρικ και Μάρσα Βον ήταν busy). Όταν ήταν ακόμα σχολαριόπαιδο, είχε αναδειχθεί Mr Basketball της Βιρτζίνια (στην τελευταία του χρονιά, οπότε πρόσφερε 8.2 π., 10.2 ριμπ. και 3.3 τάπες) και ηγήθηκε των "Πολεμιστών" του Oak Hill στο Νο1 της εθνικής λίστας, το 2007. Χρονιά που το ρεκόρ του σχολείου ήταν 40-1.  Ο πτυχιούχος στα αγγλικά (έχει και bachelor) άφησε το Florida State για το Georgtown (το 2008), μετά τον πρώτο του χρόνο στα θρανία (είχε 21 τάπες, 3π. και 2.3 ριμπ., κατά μό. στα 31 ματς που έπαιξε -στο σύνολο των 34 των Seminoles). Δοκίμασε να μπει στην U18 των ΗΠΑ (το 2006, αλλά... δεν έγινε), ενώ το 2008 αναδείχθηκε ο καλύτερος έκτος παίκτης του Florida State. Το 2011 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ και έκανε προπονήσεις με τους Ουίζαρντς, ως φόργουορντ. Όλοι είχαν να λένε για την άρνηση του να ξεπεράσει το "ταβάνι" του, μετά την αλλαγή κολεγίου και για τη δυνατότητα του να είναι στην άμυνα καλύτερος από την πλειοψηφία των τύπων που είναι 2.03 (μπορούσε να μαρκάρει πιο ψηλούς και πιο δυνατούς τύπους, εύκολα). Από τότε είχε έφεση στις τάπες και στα ριμπάουντ, ενώ απέκτησε και αυτή στα καρφώματα, αλλά με το σουτ συνέχισε να 'χει... θέματα. Αντιθέτως, τα σκριν που έκανε για χάρη των κοντών, ήταν... θανατηφόρα, ενώ ανέκαθεν είχε καλή σχέση με την πάσα. Στα 17 ματς που 'χει δώσει φέτος με τον ΚΑΟΔ (προηγήθηκαν η Άντβερπ το 2012 και ο Κεραυνός πέρυσι) έχει προσφέρει 8.53π., με 52/85 διπ., 41/73 βολές, 43-38 ριμπ., 4 ασίστ, 10 τάπες, 22 λάθη και 8 κλεψ., ενώ έχει κερδίσει 50 φάουλ
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου