Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Α΄1- ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΚΑΟΔ 71-69



Ο Κόροιβος βρισκόταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη (71-69) .


 Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου παρότι κυνηγούσε στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να βρει τον τρόπο στο φινάλε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Και αυτός ο τρόπος έχει όνομα και επίθετο: Σάσα Βασίλιεβιτς. Ο Βόσνιος γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του όχι μόνο σημαίνοντας την αντεπίθεση από το -9 στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά πετυχαίνοντας και το νικητήριο σουτ στο 1''.
Πρώτος σκόρερ για τον Κόροιβο ήταν ο Λάουερι με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο νεοφερμένος  Ρούμπιο (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 10 κερδισμένα φάουλ), αλλά και ο Ματζέτ που μοίρασε 7 ασίστ. Από τους Δραμινούς πήγε στράφι η πολύ καλή παρουσία του Όντομ (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ), αλλά και η γενικότερη πολύ θετική εικόνα της ομάδας.
Για τον Κόροιβο αυτή είναι η 2η φετινή νίκη, την ώρα που ο ΚΑΟΔ έμεινε στη μια, αγνοώντας ακόμη τη χαρά του "διπλού".
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρώτο δεκάλεπτο και βρέθηκε να προηγείται σταθερά του Κοροίβου χάρις στον εξαιρετικό Όντομ, που τα έκανε όλα (16 πόντοι και 9 ριμπάουντ ως το ημίχρονο). Με πολύ καλή επιθετική ισορροπία και ελέγχοντας τον ρυθμό οι Δραμινοί έκαναν το 24-19 στο 10λεπτο και πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο +3 (45-42).
Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου κατάφερε να κάνει αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Αφενός μετά τα συνεχόμενα φάουλ των φιλοξενούμενων (ο Κόροιβος σούταρε 23 βολές στο ημίχρονο, ενώ οι Λόου και Γεωργάκης χρεώθηκαν με φάουλ) κι αφετέρου η άμυνα ζώνης των νεοφώτιστων άλλαξαν τις ισορροπίες. Ο Λάουερι βρήκε διαδρόμους ως το αντίπαλο καλάθι, κέρδισε φάουλ και μαζί με τον νεοφερμένο Γκιγιέρμο Ρούμπιο επέτρεψαν στον Κόροιβο να προηγηθεί για πρώτη φορά (στο 17'), πριν χάσει εκ νέου το προβάδισμα στη λήξη του 20λεπτου.
Ο ΚΑΟΔ είχε βρει τη συνταγή για να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου και αυτό συνέχισε να κάνει στο τρίτο δεκάλεπτο. Με ένα ξέσπασμα διαρκείας οι "πράσινοι" ξέφυγαν με 9 πόντους (53-62) στη λήξη της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενοι την παρατεταμένη αστοχία των γηπεδούχων από τα 6.75. Ο Όντομ συνέχισε το βιολί του, έχοντας για άξιους συμπαραστάτες τους Χρυσικόπουλο, Μισέλ, αλλά και τον Σλαφτσάκη που έδωσε πολλές λύσεις στον αμυντικό τομέα.
Ο Κόροιβος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παρέδωσε τα όπλα. Αντίθετα συνέχισε να παλεύει ως το τέλος και κατάφερε κάπως έτσι να φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Το χρωστάει αυτό στον Σάσα Βασίλιεβιτς που πέτυχε 7 μαζεμένους πόντους για να κάνει το 65-66. Μάλιστα ο Βόσνιος γκαρντ "μίλησε" και στο φινάλε στην πιο καθοριστική φάση. Στα 20'' ο Ζάρας σκόραρε από τα 6 μέτρα, αλλά το δικό του σουτ δεν έμελλε να είναι το νικητήριο. Κι αυτό γιατί στην επόμενη κατοχή ο Λάουερι κατάφερε να βρει τον Βασίλιεβιτς, ο οποίος με τρίποντο από την κορυφή έκανε το 71-69. Ο ΚΑΟΔ είχε επαναφορά 1'' για να βάλει άλλο ένα μεγάλο σουτ, αλλά αυτή τη φορά ο Ζάρας δεν κατάφερε να βρει χώρο για να εκτελέσει και το κόψιμο του Κανονίδη σφράγισε τη νίκη των νεοφώτιστων.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-24, 42-45, 53-62, 71-69
Κόροιβος (Μαρκόπουλος):Ματζέτ 5 (1), Λάουερι 17 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Αγγελόπουλος 7 (1), Παπαπέτρου, Ντέιβις, Βασίλιεβιτς 11 (2), Κανονίδης 6 (2), Γκάρετ 6, ΡΟύμπιο 16.
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 7, Τρότερ 5 (1), Τζόνσον 2, Γεωργάκης 3, Άτκινς 7 (1), Όντομ 23 (3), Μισέλ 3, Ζάρας 7, Λόου 2, Χρυσικόπουλος 10 (1).
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου