Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΤΙΤΑΝΩΝ

Πρωτάθλημα Νεανίδων: Χωρίς ποσότητα, αλλά με ποιότητα

Η ποσότητα δεν προεξοφλεί την επιτυχία. Αντίθετα, αυτή σημειώνεται όταν γίνεται σωστή αξιοποίηση και διαχείριση του έμψυχου υλικού. Ο,τι έκανε, δηλαδή, ο Σάκης Γαϊτάνης και οι Τιτάνες Δράμας επέστρεψαν στην κορυφή του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Δωδεκάδα δεν είχαν σε κανένα παιχνίδι. Στα δύο ντέρμπι με την κάτοχο του τίτλου Ένωση Καβάλας αγωνίστηκαν 7 παίκτριες. Κι όμως οι Τιτάνες ήταν πλήρεις. Αυτήν την αίσθηση έδιναν. Φανερά ανώτερες από τις άλλες ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι δύο… μόνιμες (από το 2009) διεκδικήτριες του πρωταθλήματος θα έλυναν και φέτος τις διαφορές τους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στο πρώτο, στη Δράμα, οι Τιτάνες κέρδισαν 54-40 κι απέκτησαν νωρίς βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα. Με οδηγό τη μεγάλη ανατροπή της περασμένης σεζόν, η Ένωση ήλπιζε ότι θα κάνει το ίδιο και τώρα. Όμως στη 1 Μαρτίου, στο κλειστό των Ποταμουδίων, ο έμπειρος Σάκης Γαϊτάνης παρέδωσε μαθήματα τακτικής. Με 7 παίκτριες μόνο, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πήρε τη νίκη με σκορ-καρμπόν: 40-53 (λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ματς: http://www.kavala-sports.gr/index.php/basket/tmimata-upodomis/item/2995-enosh-titanes-40-53).
Οι Τιτάνες κέρδισαν διότι δούλεψαν σωστά. Οι παίκτριες ήταν λίγες σε αριθμό αλλά εξαιρετικής ποιότητας. Λειτούργησαν άψογα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Η Ένωση έμεινε δεύτερη, έχασε τα κεκτημένα, αλλά οι νεανίδες ήταν το μόνο υψηλού επιπέδου και ανταγωνιστικό τμήμα που παρουσίασε ο σύλλογος στις φετινές διοργανώσεις υποδομής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Σε μία σεζόν μέτρια για παιδικό, εφηβικό και κορασίδες, οι παίκτριες της Ελένης Κωνσταντινίδου στάθηκαν στο ύψος τους κι αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Οι Πάνθηρες εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς, με καλύτερες στιγμές τις δύο εντός έδρας νίκες με αντιπάλους τις ομάδες της Θράκης, ΓΑΣ και Ασπίδα. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου. Αν και κράτησε σχεδόν 5,5 μήνες έγιναν μόλις 19 παιχνίδια. Ο μονός αριθμός συμμετοχών που προέβλεπε σε κάθε αγωνιστική ένα ρεπό και η αποχώρηση του Ρούπελ και της Φιλίας αφού καταρτίστηκε το πρόγραμμα, δημιούργησαν μεγάλα χρονικά κενά, με τις συμμετέχουσες ομάδες να υποχρεώνονται ουκ ολίγες φορές σε απραξία μακράς διάρκειας.
kavala-sportsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου