Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Τέσσερα Δράμας, Κυριάκος Γρηγορίου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο. Αναλυτικά είπε:
Για τις δράσεις που κάνει η Ακαδημία Τέσσερα και τον στόχο μέσω αυτών:
«Ο στόχος μας είναι να διαπλάσουμε χαρακτήρες, να ασχοληθούμε με βασικές αρχές τις οποίες πρέπει να αποκτήσει το παιδί και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων το οποίο θα βοηθήσει πολύ στη διάπλαση χαρακτήρων των παιδιών. Μια απ’ τις δράσεις αυτές είναι να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Έχουμε τιμήσει κι άλλες Παγκόσμιες Ημέρες, όπως των Πρώτων Βοηθειών, που σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μιλήσαμε για τα αθλητικά τραύματα, παίξαμε μπάσκετ, γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους. Επίσης τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας με άτομα με ψυχικές ιδιαιτερότητες, μιλήσαμε, παίξαμε. Είναι καταπληκτικές στιγμές αυτές και για τα παιδιά τα οποία έχουν καταλάβει ποιος είναι ο δρόμος της Ακαδημίας. Δείχνουν μια απίστευτη ωριμότητα στη συμπεριφορά τους, στον τρόπο σκέψης, δεν έχουν διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Το κομμάτι της συμπερίληψης είναι ενταγμένο στις προσπάθειές μας και όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα πλάσμα δράσεων που μας ικανοποιεί και μας δείχνει ότι πηγαίνουμε στον σωστό δρόμο».Για την αντίδραση των παιδιών όσον αφορά τις δράσεις: «Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια”. Πώς θα περάσεις την πληροφορία, το μήνυμα, τη δράση σου, τι σκέφτεσαι να κάνεις και αν απογαλακτιστούν απ’ τους κηδεμόνες θα έχουν λαμπρή πορεία. Εγώ στηρίζω πάρα πολύ αυτήν τη σκέψη και προσπαθώ να είμαστε λίγο αυτόνομοι. Θέλουμε να απογαλακτίσουμε τα παιδιά απ’ τους γονείς να τα μάθουμε να κάνουν πράγματα από μόνα τους. Να σκέφτονται από μόνα τους, να ενεργούν από μόνα τους. Έχω καθιερώσει μετά το τέλος της προπόνησης όλα τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα σημειωματάριο και να γράφουν τους στόχους, τον προγραμματισμό, τα παιχνίδια μας και να μην παρεμβαίνουν οι γονείς. Πρέπει να βάλουμε τα παιδιά να σκέφτονται και να είναι υπεύθυνα με αυτά που έχουν να κάνουν».
Για το πώς θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου: «Το ραδιόφωνο έχει μακρά και “πλούσια” ιστορία και σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού. Προωθεί τον πολιτισμό, τη μουσική, την ψυχαγωγία. Αυτή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τη σημασία του και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Να μη σκεφτούμε μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του ραδιοφώνου, πώς θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του στην κοινωνία. Έτσι, έχουμε προγραμματίσει μια εκδήλωση για το Σάββατο (15/02), να πάμε να κάνουμε μια ραδιοφωνική εκπομπή και να μιλήσουμε για το μπάσκετ, για το τι σημαίνει ραδιόφωνο για εμάς. Θα έρθουν τα παιδιά στο στούντιο, θα μιλήσουμε για την Εθνική ομάδα, για επιτυχίες, για παίκτες της Εθνικής που έχουν προσφέρει με το εθνόσημο. Γενικά θα μιλήσουμε για μπάσκετ. Αυτή η εκδήλωση θα φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ, θα τα κάνει να αγαπήσουν πιο πολύ το άθλημα, παράλληλα τιμώντας αυτήν τη μέρατου ραδιοφώνου. Θα έχουμε και μια έκπληξη, αφού θα φιλοξενηθεί στον “αέρα” ένας παλιός παίκτης της Εθνικής και θα μιλήσουμε για μπάσκετ. Ήδη προετοίμασα τα παιδιά να ασχοληθούν με την ιστορία της Εθνικής και ελπίζουμε να πάνε καλά τα πράγματα και τα παιδιά να πάρουν χαρά και να αισθανθούν ότι συμμετέχουν στο κομμάτι της ιστορίας της Εθνικής με τον δικό τους τρόπο».
Για το αν οι γονείς φέρνοντας τα παιδιά τους ήξεραν ότι δεν είναι μοναδικό κομμάτι το αθλητικό: «Οι γονείς εμπιστεύθηκαν τον Κυριάκο Γρηγορίου και τις γνώσεις του για την παρουσία του, γιατί είναι παιδί αθλητικής οικογένειας, παίκτης του ΚΑΟΔ πολλά χρόνια. Ήρθαν γι’ αυτόν και γι’ αυτό που έχει να προσφέρει. Εγώ είχα ένα πλάνο σιγά-σιγά να περάσουμε σε αυτές τις δράσεις και να κάνουμε κάτι καινοτόμο, κάτι μοντέρνο. Είναι η πληθώρα των δράσεων που διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών. Έχουμε πάει στο Μουσείο της Δόξας Δράμας, η οποία είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλης, έχουμε κάνει ιστορικές περιπάτους στο παλαιό κέντρο της Δράμας με άτομα να παρουσιάζουν την πόλη πώς ήταν παλιά, με βασικά πράγματα ώστε να είναι αντιληπτά και κατανοητά απ’ τα παιδιά».
Για τα παιδιά που απασχολούν στον σύλλογο: «Είναι πολύ “φρέσκια” η Ακαδημία, ιδρύθηκε πέρυσι τον Μάιο. Έχουμε γύρω στα 25 παιδιά αυτήν τη στιγμή, δε βιαζόμαστε. Δεν είναι ο στόχος να έρθουν παιδιά και να έχουμε ένα οικονομικό αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά θέλω να μπορέσω να αφήσω το στίγμα μου ως παιδαγωγός. Το πιο βασικό είναι να προσφέρω αγάπη στα παιδιά και όταν μετά από χρόνια με δουν στον δρόμο να έρθουν και να με χαιρετήσουν. Αν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι κάτι κάναμε».
Για το αθλητικό κομμάτι του συλλόγου: «Εγώ προέρχομαι από αθλητική ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο αδερφός της μητέρας μου είναι ο Τάκης Λουκανίδης. Ο Θανάσης Λουκανίδης πιο μετά στον Ολυμπιακό, ο πατέρας μου ποδοσφαιριστής στη Δόξα Δράμας. Απλά ξέφυγα απ’ το ποδόσφαιρο και πήγα στο μπάσκετ. Μας αρέσει και αγαπάμε τον αθλητισμό, είναι ένα βήμα μέσω του οποίου μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Για εμένα προσωπικά το κυριότερο είναι να γυρίσω κάτι πίσω στην κοινωνία που ζω και μεγάλωσα. Μου προσέφερε απλόχερα η Δράμα πολλά πράγματα, και επιχειρηματικά και όταν ασχολήθηκα με τα κοινά, οπότε αυτό που πήρα πρέπει κάπως να το δώσω πίσω. Τα παιδιά και η αγάπη που έχω είναι μια καλή ευκαιρία για να ανταποδώσω».
Για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίον βγάζουν τον MVP στο τέλος της χρονιάς: «Εμείς μετά από κάθε προπόνηση έχουμε τα ονόματα των παιδιών και έχουμε κάποιες βασικές αρχές. Είναι η πειθαρχία, η ηγεσία, η ομαδικότητα, η προσπάθεια και το fair play. Από αυτές τις πέντε, στο τέλος της προπόνησης τα παιδιά ψηφίζουν τις δύο αρχές και μαζεύουν μια βαθμολογία. Είθισται στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε τη γιορτή μας και να δίνουμε κάποια βραβεία. Το βραβείο του MVP βγαίνει μέσω του συνόλου των ψήφων που δίνουν τα παιδιά. Στο τέλος, δηλαδή, ο MVP θα έχει ψηφιστεί από τα ίδια τα παιδιά».
Για το κομμάτι των εγκαταστάσεων: «Ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Αρκετές ομάδες, αλλά λίγα τα γήπεδα. Ο δήμος της Δράμας παραχωρεί ένα φουσκωτό για τα αναπτυξιακά τμήματα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά με συνεννόηση και εμπιστοσύνη βρίσκονται οι τρόποι να φιλοξενηθούμε σε όσους χώρους προσφέρει ο δήμος. Είναι το Δημοτικό Γυμναστήριο που κι εκεί τα μεγαλύτερα τμήματα κάνουν τις προπονήσεις, έχουμε και το γήπεδο για τις μεγάλες ομάδες. Στην αρχή υπάρχει μια δυσκολία, αλλά στο τέλος με καλή διάθεση βρίσκουμε τα βήματά μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου