Σελίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΕΟΚ: Ανακοίνωση για την Έναρξη του Προγράμματος Youth Referees & Table Officials (διαιτητές/κριτές)


 Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Youth Referees & Table Officials, το οποίο απευθύνεται σε νέους και νέες αθλητές/τριες του μπάσκετ ηλικίας 16 έως 18 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση αθλητών/τριών μπάσκετ και η προώθησή τους ως διαιτητές και κριτές στα τουρνουά των μικρών ηλικιακών κατηγοριών (U13, U12, U11, U10).

Σκοποί του Προγράμματος

Οι σκοποί του προγράμματος Youth Referees & Table Officials είναι πολυδιάστατοι και αποσκοπούν στη δημιουργία μιας παιδαγωγικής και ουσιαστικής σχέσης μεταξύ των νέων διαιτητών/κριτών και των αθλητών. Μέσα από τον εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό ρόλο που θα αναλάβουν οι νέοι διαιτητές/κριτές, επιδιώκεται η καλλιέργεια μιας κουλτούρας εκμάθησης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης. Ο διαιτητής και οι κριτές συμβάλλουν στην ομαλή και δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα, επηρεάζοντας θετικά τους αθλητές. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στη διαμόρφωση κουλτούρας στους θεατές των αγώνων –γονείς, φίλους και υποστηρικτές– καλλιεργώντας τον σεβασμό προς το έργο και τον ρόλο των νέων διαιτητών/κριτών. Επίσης, η εμπειρία των αθλητών/τριών ως διαιτητές/κριτές θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του ρόλου και του έργου των διαιτητών/κριτών ως κύρια υποστηρικτικού παράγοντα στο παιχνίδι των αθλητών/τριών.

Τα οφέλη του Προγράμματος για τους νέους/νέες

  • Ανάπτυξη Ηγετικών Ικανοτήτων. Η διαιτησία απαιτεί λήψη αποφάσεων, διαχείριση καταστάσεων και καθοδήγηση παικτών, κάτι που ενισχύει τις ηγετικές ικανότητες των νέων διαιτητών/κριτών.
  • Βελτίωση της Αυτοπεποίθησης. Η διαδικασία της διαιτησίας, που περιλαμβάνει την εφαρμογή κανόνων και τη διαχείριση παιχνιδιών, βοηθά τους νέους να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
  • Γνώση και Κατανόηση του Αθλήματος. Μέσω της εκπαίδευσης και της πρακτικής εμπειρίας, οι νέοι διαιτητές/κριτές αποκτούν βαθύτερη γνώση των κανόνων του μπάσκετ.
  • Προσωπική Ανάπτυξη. Οι νέοι διαιτητές/κριτές μαθαίνουν να διαχειρίζονται την πίεση, να εργάζονται ως μέρος μιας ομάδας και να επικοινωνούν αποτελεσματικά, κάτι που συμβάλλει στην ολιστική προσωπική τους ανάπτυξη.
  • Συμβολή στην Κοινότητα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει στους νέους την ευκαιρία να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος και να υποστηρίξουν την κοινότητα των μικρότερων αθλητών.
  • Πιστοποιημένη Εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαίδευση αποκτώντας πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες στη διαιτησία.
  • Συμμετοχή σε Αγώνες. Οι νέοι διαιτητές/κριτές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγώνες στα τουρνουά U13, U12, U11, και U10, αποκτώντας έτσι πολύτιμη πρακτική εμπειρία.

Διαδικασία Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αθλητών της ΕΟΚ καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την online φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος. Η αίτηση θα πρέπει να γίνει από τους γονείς των αθλητών.

Συμπλήρωσε τη φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής στο πρόγραμμα Youth Ref εδώ

Διαδικασία Επιλογής

  1. Φάση «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος»: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της παραπάνω online φόρμας. Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΕΟΚ θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί και θα επικοινωνήσει απευθείας με τους ενδιαφερόμενους.
  2. Φάση «Εγγραφή στο Μητρώο»: Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, θα καταρτιστεί ο τελικός πίνακας των επιλεχθέντων. Οι επιλεχθέντες θα ενταχθούν στο μητρώο διαιτητών/κριτών και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στα παρακάτω στοιχεία:

  • Email: minibasket@basket.gr

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες αθλητές/τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του αθλήματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου